22

december

Bästa kompletta Cykelverktygslåda 2024 – våra köptips

av Tobias // under Mektips

När du cyklar mycket så kommer din cykel behöva justeras och ibland repareras. Så är det bara. Det är i stort sett omöjligt att undvika eller komma ifrån.

Detta gäller speciellt när det är mountainbike du cyklar. Påfrestningarna är klart större i skogen än vad de är på vägen.

Självklart kan du bege dig till din lbs (lokala cykelbutik) och där lämna in hojen för att få hjälp. Men ibland kan det vara bra att kunna göra saker själv, iaf mindre justeringar eller reparationer.

Det du behöver är verktyg. Och mer specifikt cykelverktyg. Ett smart sätt att skaffa dessa är att köpa ett komplett verktygskit.

Notera: En del länkar i denna artikel är affiliatelänkar (reklamlänkar) från bla tooorch.se, amazon.se och cdon.se. Mer information hittar du här.

Här är några snabbtips på riktigt bra sådana:

Du kan läsa mer utförligt om respektive kit längre ner i artikeln.

Cykelverktygen du kommer att behöva

Att komma igång med att själv skruva på sin cykel behöver faktiskt inte vara så svårt. Och skulle du behöva hjälp i början finns oftast en instruktionsbok eller Google sökning tillgänglig.

Du kommer dessutom lära dig mer med tiden och även lära känna din cykel bättre. En så kallad - win win!

När du börjar skruva på din cykel så kommer du självklart att behöva vissa verktyg. En del är "vanliga" verktyg som du kanske redan äger. Men en del är mer specifika för att användas med och på olika cyklar. Dessa behöver du köpa.

Men istället för att köpa alla verktyg separat och bygga upp din egna verktygslåda, så är vårt tips att då istället:

Köp en komplett låda med cykelverktyg - ett verktygskit!

Det finns ett flertal olika varianter till olika priser. En del är väldigt kompletta, och dyra, medan andra är billigare och bara innehåller det allra mest nödvändiga.

Här är ger vi dig några köptips när det kommer till kompletta cykelverktygssatser.

Vi har delat upp dem i olika kategorier för att du ska hitta något som passar just dig och din situation.

Bästa Köpet

Haskyy 51-delars cykelverktygslåda

Haskyy 51-delars Verktygssats

Denna verktygslåda från Haskyy hjälper dig hålla din cykel i trim. Lådan innehåller hela 51 st verktyg som gör att du kommer kunna lösa nästan alla olika sorters problem som du kan komma att ställas inför. Lös reparationer av drivlinan, vajerbyte, justering av växlar och bromsar, underhåll av hjul/nav samt allmänna justeringar och underhåll.

Verktygen är inte av allra bästa kvalitet men till detta pris är det ändå ett riktigt bra köp. Och dessa kommer ändå räcka för dig som precis kommit igång med att meka din egen mtb.

Bästa Budgetköpet

Super B Cykelverktygspaket 24-delars

Super B 24-delars Cykelverktygspaket

Super B TB-1170 är en kompakt liten verktygsväska med noga utvalda verktyg. Allt för att du snabbt ska komma igång igen efter ett haveri eller för justeringar av din cykel. Kittet innehåller 24 olika verktyg.

Det passar även perfekt på resan eller kan tom följa med ut på cykelturen då det är väldigt litet och kompakt. Får plats i din ficka eller ryggsäck.

För Mekproffset

Park Tool AK5 Proffs Cykelverktygssats

Park Tools Advanced AK5 Verktygskit

Verktygssats framtagen för dig som ställer höga krav. Från Park Tool får du alltid riktigt bra grejor, så också här. Kvalitet rakt igenom.

Lådan innehåller över 40 verktyg och det är i stort sett allt som du någonsin kommer att behöva. Verktygen kommer dessutom att hålla resten av ditt liv. Så länge du inte slarvar bort något. Eller skulle "låna" ut något till kompis..

För Dig som Reser

XLC cykelverktygslåda 33-delars

XLC 33-delars Verktygslåda

Är du ofta på språng och vill ha verktygen ordnat och samlat i en schysst väska? Då är detta verktygslådan för dig. Den består av hela 33 delar med verktyg i hög kvalitet. Givetvis särskit utformad för att meka med cyklar, men innehåller också många basverktyg som behövs i varje verkstad/garage.

Den medföljande robusta väskan är formgjuten så att varje verktyg ligger kvar på sin plats. Ett klockrent köp!

Där har du några riktigt bra köpförslag.

Det som är så bra med dessa verktygssatser är att du inte bara direkt får en nästintill komplett samling med cykelverktyg. Utan du får även en väska/låda att förvara dem i.

För är det något du kommer att bli varse om är att cykelverktyg tenderar att försvinna, eller iaf inte ligga där de borde. Men med en bra smidig låda kan du komma runt detta problem.

Och det innebär också att du måste se till att alltid lägga tillbaka verktyget i lådan efter att det använts. Ok?!

Hoppas att du nu kan komma igång med att meka din egna mountainbike. Det är inte så svårt. Börja bara med några "enklare" uppgifter. Så rullar det sen på.

Skulle du ha förslag eller frågor om något i denna artikel så hör bara av dig. Tar gärna emot dina synpunkter.

Om skribenten 

Tobias

Hejsan, Tobias här. Jag har på ett eller annat sätt cyklat, tävlat eller jobbat med Mountainbike i över 25 år. Jag cyklar utför, uppför och på tvären. Ju mer desto bättre! Hoppas du kommer märka det när du är här och läser :)

{"email":"E-postadressen är felaktig","url":"Webbadressen är felaktig","required":"Obligatoriskt fält saknas"}