Vad är mtbväljaren

Vår lilla automatiska köpcoach som vi kallar "mtbväljaren" är tänkt att göra det enklare för dig som snabbt vill hitta, eller iaf få förslag på, din nästa mountainbike.

Vi förstår att alla inte kan, orkar eller vill sätta sig in i alla de olika steg och moment som ett mountainbike köp innefattar.

Vår stora köpguide, där vi steg för steg leder dig genom de olika stegen du bör gå igenom för att hitta absolut rätt mtb cykel, är ganska omfattande och tar lite tid att läsa.

Vi har full förståelse för att det inte är för alla. Och just därför har vi valt att även ta fram ett enklare, snabbare alternativ. Något som gör jobbet att hitta mtb en fröjd :).

Hur fungerar mtbväljaren ?

Du får svara på ett par frågor om olika detaljer och mål som är viktiga att får svar på för att kunna köpa rätt mtb.

Efter att du svarat på dessa frågor, rör sig om ungefär 4-6 frågor, kommer du till slut fram till en resultatsida. Där, baserat på de svar du angett, får du tre stycken olika mountainbikes som passar dig och den åkning du framför allt kommer att ägna dig åt.

Där får du sedan möjlighet att få veta mer om varje mtb genom att klicka dig vidare. Du hamnar då hos en butik som säljer just den mtb'n du valde. Där kan du sedan i lugn och ro läsa mer om cykeln och känna efter om det kanske är något för dig.

Vi har scannat av marknaden och du kommer bli skickad till den butik som har det lägsta priset på cykeln i fråga!


Disclaimer; skulle du välja att gå vidare och köpa någon av cyklarna som mtbväljaren rekat så får vi en liten procent av köpsumman som tack från butiken. Det innebär inte att du betalar mer för cykeln utan bara att butiken avstår en liten del av köpsumman. Något vi självklart tackar för. Det är inte gratis att driva en sådan här sajt. Skulle du inte vilja stödja oss på detta sätt så förstår vi självklart det. Välj då att inte köpa cykeln från just denna butik.


Hoppas verkligen att mtbväljaren kan hjälpa dig att hitta en mountainbike att köpa. På ett enkelt och smidigt sätt. Hör gärna av dig om du skulle ha en lyckad upplevelse.

Vi tar även mer än gärna emot all feedback vi kan få så hör även av dig om det är något du anser vi kan göra bättre. Här kan du kontakta oss!

Annars så syns vi i skogen 😉
/ Tobias på mtbcyklar.se

Sugen på att utvecklas som mtbcyklist?