Köpa komplett Cykelverktygslåda – Våra Köptips

Köpa Komplett Cykelverktygssats

När du cyklar mycket så kommer din cykel behöva justeras och ibland repareras. Så är det bara. Det är väldigt svårt att undvika eller komma ifrån.

Detta gäller speciellt när det är mtb du cyklar. Påfrestningarna är större i skogen än på vägen.

Självklart kan du bege dig till din lbs (lokala cykelbutik) och där lämna in hojen för att få hjälp. Men ibland kan det vara bra att kunna göra saker själv, iaf mindre justeringar eller reparationer.

Det du behöver är verktyg. Och mer specifikt cykelverktyg. Ett smart sätt att skaffa dessa är att köpa ett komplett verktygskit.

Här är några snabbtips på sådana:

Du kan läsa mer utförligt om respektive kit längre ner i artikeln.

Cykelverktygen du kommer att behöva

Att komma igång med att själv skruva på sin cykel behöver faktiskt inte vara så svårt. Och skulle du behöva hjälp i början finns oftast en instruktionsbok eller nätet tillgängligt.

Du kommer dessutom lära dig mer med tiden och även lära känna din cykel bättre. En så kallad - Win win!

När du börjar skruva på din cykel så kommer du självklart att behöva vissa verktyg. En del är "vanliga" verktyg som du kanske redan äger. Men en del är mer specifika för att användas till och på olika cyklar. Dessa kan du behöva handla.

Men istället för att köpa alla verktyg separat och bygga upp din egna verktygslåda, så är vårt tips att då istället:

Köp en komplett låda med cykelverktyg - ett verktygskit!

Det finns ett flertal olika varianter till olika priser. En del är väldigt kompletta, och dyra, medan andra är billigare och bara innehåller det allra mest nödvändiga.

Här är ger vi dig några köptips när det kommer till kompletta cykelverktygssatser.

Vi har delat upp dem i olika kategorier för att du ska hitta något som passar just dig och din situation.

Bästa Köpet


X-Tools Essentials 30-delars Verktygssats

X-Tools 30-delars Verktygssats

Denna verktygslåda från X-Tools hjälper dig hålla din cykel i trim. Lådan innehåller 30 st verktyg som gör att du kommer kunna lösa nästan alla olika sorters problem som du kan komma att ställas inför. Lös rep av drivlinan, vajerbyte, justering av växlar och bromsar, underhåll av hjul/nav samt allmänna justeringar och underhåll. Verktygen är inte av allra bästa kvalitet men det kommer ändå räcka för dig som precis kommit igång med att meka din egen mtb.

Pris : 594 Kr

Hos Wiggle.se

Bästa Budgetköpet


X-Tools 18-delars Verktygskit

X-Tools 18-delars VerktygsKit

Denna verktygslåda från X-Tools innehåller nästan allt som du kan tänkas behöva för mindre rep-jobb och byggen hemma i garaget. Kvaliteten på verktygen är självklart inte i den högre skalan men till detta pris finns förhoppningsvis pengar över för att komplettera och uppgradera vissa utav verktygen.

Pris : 357 Kr

Hos ChainReactionCycles.com

För Mekproffset


Park Tool AK2 Proffs verktygssats

Park Tools Advanced AK2 Verktygskit

Verktygssats framtagen för dig som ställer höga krav. Från Park Tool får du alltid riktigt bra grejor, så också här. Kvalitet rakt igenom. Lådan innehåller över 40 verktyg och det är i stort sett allt som du någonsin kommer att behöva. Verktygen kommer dessutom att hålla resten av ditt liv. Så länge du inte slarvar bort något. Eller skulle "låna" ut något till kompis..

Pris : 3091 Kr

Hos ChainReactionCycles.com

För Dig som Reser


Birzman - Travel Verktygssats

Birzman Travel (20) Verktygslåda

En verktygslåda med 20 st verktyg framtagen för att på ett smidigt sätt kunna följa med på resor. Mekanikern på språng har här allt som behövs för att kunna sköta servicen ute på fält. Birzman gör kvalitetsverktyg som kommer att hålla länge. Den medföljande robusta väskan är formgjuten så att varje verktyg ligger kvar på sin plats. Ett klockrent köp!

Pris : 1768 Kr

Hos Wiggle.se

Där har du några riktigt bra köpförslag.

Det som är så bra med dessa verktygssatser är att du inte bara direkt får en nästintill komplett samling med cykelverktyg. Utan du får även en väska/låda att förvara dem i.

För är det något du kommer att bli varse om är att cykelverktyg tenderar att försvinna, eller iaf inte ligga där de borde. Men med en bra smidig låda kan du komma runt detta problem.

OM du nu ser till att alltid lägga tillbaka verktyget i lådan efter att det använts. Ok? Deal!

Känner du att du inte riktigt hittade verktygslådan för dig så har även Cykloteket en del bra köp.

---> Kolla in alla cykelverktyg hos Cykloteket.se här!

Hoppas att du nu kan komma igång med att meka din egna mountainbike. Det är inte så svårt. Börja bara med några "enklare" uppgifter.

Skulle du ha förslag eller frågor om något i denna artikel så hör bara av dig. Tar gärna emot dina synpunkter.

About the author

Tobias

Hejsan, Tobias här. Jag har på ett eller annat sätt cyklat, tävlat eller jobbat med Mountainbike i över 25 år. Jag cyklar utför, uppför och på tvären. Ju mer desto bättre! Hoppas du kommer märka det när du är här och läser :)